Přihláška na školení

Hygienické minimum

Školení pro zaměstnance školních kuchyní a výdejen

Každý rok pořádám několik školení HYGIENICKÉHO MINIMA pro zaměstnance školních kuchyní a výdejen, které pro Vás připravuji vždy během školních prázdnin, abyste si připomněli důležité hygienické standardy.

Školení bývá ve dvou variantách, a to buď online, pokud preferujete navazující odborně vedenou živou diskusi na konci školení nebo jako nahrávka, kterou si můžete ve stanoveném termínu pustit kdykoli. Školení je vhodné pro všechny pracovní pozice, vedoucí pracovníky, hlavní kuchaře, kuchaře a pomocné pracovníky.

Máte na výběr ze dvou produktů:

  • 2h školení cílené na kuchyně (provozy, ve kterých se vaří a vydávají pokrmy, příp. expedují mimo objekt)
  • 1,5h školení cílené na výdejny (provozy, kam se pokrmy dováží k výdeji, příp. kde probíhá jednoduchá výroba svačin).

Navazujících 30 minut v online variantě je určeno pro dotazy účastníků.

Témata školení

  • Jaký je cíl legislativy
  • Smysl a význam hygienického systému HACCP, kdy Vás chrání, čím pomáhá a kdy může škodit
  • Názorné ukázky z provozů školních jídelen, vysvětlení PROČ to tak nemá být a JAK to být má
  • Požadavky na zaměstnance, zdravotní způsobilost, zásady osobní hygieny a mytí rukou
  • Pravidla správné výrobní praxe šité na míru dle výběru KUCHYŇ/VÝDEJNA
    • Příjem a skladování potravin
    • Sledovatelnost, značení potravin a pokrmů
    • Bezpečná příprava a výroba pokrmů
    • Výdej pokrmů vlastním a cizím strávníkům, problematika jídlonosičů
    • Podmínky přepravy pokrmů
  • Poskytování dietního stravování formou donášky „krabičky“ či vlastní výrobou, dovozem
  • Zásady provozní hygieny
    • Celková sanitace provozu, mytí nádobí a obalů, nakládání s odpady
    • Stavebně technický stav v provozu
  • Prostor pro dotazy účastníků

Cíle školení

  • předat všem účastníkům ucelené znalosti z oblasti hygieny potravin, které jsou nutné k ochraně veřejného zdraví z hlediska prevence alimentárních nákaz. Na názorných ukázkách Vám srozumitelně vysvětlím PROČ to tak nemá být a JAK to teda být má, aby to v praxi fungovalo, a nebylo to jen na oko.
  • zopakovat si cíl legislativy o potravinách a pokrmech,
  • vysvětlit smysl systému HACCP, kdy Vás chrání a jak jej využít ve svůj prospěch, a nevnímat jej jako byrokratickou přítěž,
  • probrat reálné možnosti poskytování dietního stravování v souvislosti s metodikou SZÚ,
  • inspirovat Vás a motivovat ke zlepšení,
  • obohatit Vás o impulsy a příklady z mé dlouholeté praxe z hygienického hlediska, na co si dát zkrátka pozor,
  • a v neposlední řadě i splnit legislativní požadavek na pravidelné každoroční školení požadovaný při státních kontrolách.

Cena školení

Cena pro jednoho účastníka je 600Kč. Za každého dalšího účastníka je účtováno 600Kč.
Cena za 5 a více účastníků je 2.600Kč.


Každý účastník obdrží na své jméno Osvědčení o absolvování školení, a dále připravený materiál k vytištění, abyste si mohli dělat přehledně poznámky.

Za jednu cenu lze kombinovat tyto produkty, a to následujícím způsobem:

  • na jedno IČO si můžete vybrat až ze dvou termínů online školení,
  • na jedno IČO si můžete nakombinovat online školení KUCHYNĚ + VÝDEJNY, a to zejména, pokud Váš tým je rozdělen, a jedna část pracuje v kuchyni, a ta druhá část v detašovaném pracovišti výdejny,
  • na jedno IČO si můžete zvolit obě varianty nahrávek, KUCHYNĚ + VÝDEJNY. Opět v případě, že Váš tým je rozsáhlý a rozdělen do dvou různých pracovišť.
  • Pokud potřebujete, je možné zakoupit obě varianty, online formu ŠKOLENÍ + školení formou NAHRÁVKY. V tomto případě je cena účtována za každý produkt zvlášť, a je zapotřebí vyplnit každou přihlášku jednotlivě.

Kontakt

Alena Zahrádková, DiS
odborný poradce, lektor, kouč

zahradkova@hygienanataliri.cz
+420 722 922 288
IČO: 07703678, nejsem plátce DPH