Hygiena na talíři
"Jídlo, kterému můžeme věřit."

Jsme zkušené profesionálky s mnohaletou provozní i manažerskou praxí a poskytujeme odborné poradenství v oboru hygieny, zejména na poli gastronomie a hospitality, a to v oblasti hygieny potravin.

O hygieně potravin

4 důležité pilíře k zajištění výroby bezpečných jídel
Pokud jeden z pilířů nefunguje tak, jak má, nemůžete garantovat výrobu bezpečných jídel.  

Hygienické povědomí

Znalosti - jeden
z nejdůležitějších pilířů v jakékoliv branži. Zvyšování hygienického povědomí Vašich zaměstnanců zároveň posouvá Vaši provozovnu
o úroveň výš.

Provozní hygiena

Čistota v kuchyni, ale i vyhovující stavebně technický stav, jsou nedílnou součástí výroby zdravotně nezávadných jídel.

Hero banner - plate

Hygiena potravin

Zahrnuje kompletní péči
o potraviny v celém výrobním procesu. Od příjmu, přes skladování, přípravu, výrobu, expedici a prodej koncovému klientovi / spotřebiteli.

Osobní hygiena

Můžete mít nejmodernější kuchyň a používat nejkvalitnější potraviny. Pokud však Vaši zaměstnanci nebudou dodržovat zásady osobní hygieny, lehce zmaří Váš podnikatelský záměr.

Služby

Vyberte si z široké nabídky našich služeb. Pokud nenajdete přesně to, co hledáte, rády Vám službu připravíme na míru.

SYSTÉM HACCP

Zpracování a zavedení systému HACCP obsahuje 3 fáze:

prohlídku vašeho provozu k získání potřebných informací
zpracování systému na míru
předání systému a zaškolení odpovědných zaměstnanců 

HYGIENICKÁ KONTROLA

Kontrola, která probíhá jako běžná státní kontrola, s cílem být na ni v předstihu připraveni. Nabízíme: 

ohlášenou či neohlášenou formu kontroly ve Vašem provozu
zpracování písemné zprávy s neshodami a doporučením k nápravě
následnou hygienickou kontrolu zaměřenou na odstranění neshod 

IMPLEMENTACE DIETNÍHO STRAVOVÁNÍ DO ŠKOLNÍCH JÍDELEN

Zavádíme dietní stravování do školních jídelen. 

pomáháme jídelnám s prvními kroky v rámci dietního stravování pro bezpečnou výrobu a výdej
od posouzení provozních možností výrobního prostoru, přes přípravu a vybavení výroby a výdeje přes skladování a výběr vhodných surovin a dodavatelů po zaškolení kuchařů
revize jídelních lístků a začlenění receptur v návaznosti na obvyklý jídelní lístek ve spolupráci s nutriční terapeutkou 

HYGIENICKÝ AUDIT

Ověření fungování správné výrobní a hygienické praxe, systému HACCP v praxi zahrnuje:

ohlášený audit ve Vašem provozu
nezávislé ověření funkčnosti Vašeho hygienického systému (správná výrobní praxe, správná hygienická praxe, systém HACCP)
zpracování písemné zprávy s neshodami
zpracování AKČNÍHO PLÁNU dle priorit a míry rizika

ŠKOLENÍ, WORKSHOP

Připraveno dle Vašich konkrétních požadavků z provozu. Cílem je zvýšit hygienické povědomí Vašich zaměstnanců. To bude na závěr ověřeno písemným testem. Nabízíme například:

správnou výrobní a hygienickou praxi a systém HACCP v praxi
znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví z hlediska prevence alimentárních nákaz ve stravovacích službách
zavádění dietního stravování v podmínkách školní gastronomie
zásady úklidu a housekeepingu v ubytovacím segmentu  

SPRÁVNÁ VÝROBNÍ A HYGIENICKÁ PRAXE

Stanovení postupů v praxi zahrnuje:

prohlídku Vašeho provozu a stanovení správné výrobní a hygienické praxe
zpracování zásad správné výrobní a hygienické praxe, sanitačního plánu na míru
označení provozu interním označením (sklady, pracoviště apod.) 

MANAGEMENT STAVEBNĚ TECHNICKÉHO STAVU

Je určen k systematickému sledování stavu Vašeho objektu či provozovny. Chrání Vás při státní kontrole, které snadno prokážete, kdy plánujete jaké opravy. Službu můžete využít, pokud své prostory pronajímáte cizímu catererovi. Služba zahrnuje:

kontrolu stavu provozu
zpracování neshod stavebně-technického charakteru
určení priorit oprav 
průběžné sledování a aktualizace stavu 

OTEVŘENÍ NOVÉHO PROVOZU

Spolupráce při otevírání nového provozu zahrnuje:

účast na schůzce otevíracího týmu, kde získáte informace k hygienickému zajištění provozu ještě před jeho otevřením
poradenství k dispozičnímu uspořádání provozu dle zvoleného sortimentu
označení provozu interním označením (sklady, pracoviště apod.) 
zpracování systému HACCP

PROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA

Spolupráce při tvorbě projektu:

konzultace k projektové dokumentaci s ohledem na dispoziční uspořádání a vybavení provozu 

ZASTUPITELNOST

Komunikace s úřady obsahuje:

jednání s kontrolními úřady – HS hl. m. Prahy, KHS, VS, SZPI apod.
zpracování požadovaných písemných odpovědí  

LEGISLATIVNÍ SERVIS

Servis zahrnuje:

sledování vývoje legislativy v oblasti hygieny potravin za Vás

PROVOZNÍ ŘÁD UBYTOVACÍ SLUŽBY

Je určen ke schválení na příslušné hygienické stanici a zahrnuje:

prohlídku provozu za účelem zjištění potřebných informací
zpracování provozního řádu dle typu provozu  

Kalkulace cen se odvíjí od náročnosti zakázky. Dokumentaci zpracováváme vždy na míru provozu. Tvorba cen je individuální a to i s ohledem na jednorázovou zakázku, či v návaznosti na kontinuální spolupráci.

Poradenství ZDARMA

Telefonické konzultace a jednoduché e-mailové poradenství ZDARMA. Náročné dotazy jsou účtovány hodinovou sazbou. Předem jste upozorněni na zpoplatněnou aktivitu.

Telefon: +420 722 922 288, +420 603 46 00 76
Email: stejskalova@hygienanataliri.cz, vlkova@hygienanataliri.cz 

Nebo nám na sebe zanechte kontakt a my se Vám ozveme.

RASSF - SYSTÉM RYCHLÉHO VAROVÁNÍ

Web, kde lze sledovat varování o potravinách,
které představují zdravotní riziko. 

O nás

Svou práci máme opravdu rády.
„Ten, kdo svou práci dělá rád, vkládá do ní něco navíc, a to je na první pohled patrné.“

Naše vize - 5P

  • PODPORA - hygienický support poskytovaný dle Vašich potřeb a požadavků, zaměřený na bezpečnost jídla
  • PARTNERSTVÍ - jsme na Vaší straně, Vaše spoluhráčky, které vnímají Váš provoz jako  vlastní, a tak k němu přistupují
  • PROFESIONALITA - kvalitní služby zkušených profesionálek s mnohaletou provozní i manažerskou praxí z oboru
  • PERSONALIZACE - individuální přístup zaměřený na maximální spokojenost klienta
  • POKROK - přinášíme nové nápady, neustálé zlepšování svých i Vašich služeb

Proč se rozhodnout pro nás?

Kvalita, garance spokojenosti

Působily jsme v širokém spektru gastronomických provozů, od těch malých, přes střední až po ty opravdu velké. Máme zkušenosti jak provozní, tak z managementu.
Spolupráce s námi zvyšuje odbornost personálu v oblasti hygieny potravin. V návaznosti na to, se zvyšuje i hygienická úroveň jednotlivých provozoven. Zkrátka posouváme gastronomii stále kupředu. 

Fair play

Poskytujeme jen tu hygienickou podporu, kterou skutečně potřebujete.
Vyhýbáme se zpracování nepotřebných materiálů, stejně jako materiálů, které nejsou ušity pro Vás na míru.                     

Flexibilita

Vycházíme maximálně vstříc Vašim obchodním, provozním i časovým potřebám.                                       

Profesionalita

Doporučujeme jednoduchá a úsporná řešení.
Odlišujeme zásadní požadavky od těch, které můžete upozadit.
Víme, na co se hygiena zaměřuje. 

Zkušenosti

Alena Stejskalová

2001 - 2004

Hygienická stanice hl. m. Prahy

Státní zdravotní dozor
Prevence a kontroly v oblasti hygieny výživy

2004 - 2007
2013 - 2018

HASAP Consulting s.r.o. 

Konzultant a auditor v oblasti gastronomie a hotelnictví

2007 - 2013

ARAMARK s.r.o.

Analytik a metodik SHVP a HACCP
Hygienická odpovědnost za 100 gastronomických provozů ve firemních restauracích, v nemocnicích a v Armádě ČR

2018

Uniconsulting CZ s.r.o.

Poradce v oblasti značení potravin

2018

Hygiena na talíři

Vznik Hygieny na talíři
Poradce

2021

Hygiena na talíři

Partner, poradce

Monika Vlková

2001 - 2008

Hotel Paříž Praha, a.s. *****

Generální ředitelka
Obchodní a marketingová ředitelka

2010 - 2012

ARAMARK, s.r.o. 

Regionální ředitelka odpovědná za stravovací provozy v segmentu nemocnic, business a industry s celkem 530 zaměstnanci

2014 - 2021

Odborná konzultantka & koučka

Poradenství v oblasti gastronomie a hotelnictví
Koučka osobního rozvoje

2021

Hygiena na talíři

Partner, poradce

Kontakt

Pokud Vás nabídka našich služeb zaujala, rády si poslechneme Váš příběh.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Kontakt

Alena Stejskalová, DiS
odborný poradce

stejskalova@hygienanataliri.cz
+420 722 922 288
IČO: 07703678

 

Monika Vlková
odborný poradce

vlkova@hygienanataliri.cz
+420 603 46 00 76
IČO: 66486840